29.07.2021

Столичні правоохоронці викрили нарколабораторію з потужністю виготовлення до 150 кг психотропних речовин в місяць

                                                                                

Печерською окружною прокуратур м. Києва спільно з Управлінням боротьби з наркозлочинністю в місті Києві ДБН НП України та СВ Печерського УП ГУНП в м. Києві у ході спільної спецоперації викрито злочинну групу, учасники якої в лабораторних умовах виготовляли психотропні речовини та займалися їх збутом на території столиці та інших областей України (ч.2 ст.307 КК України).
 
Зокрема встановлено, що учасники злочинної групи створили Інтернет магазин «Proton Lab», через який з використанням поштового сервісу здійснювався масовий збут психотропних речовин, а саме амфетаміну та ALFA-PVP, на території міста Києва та в інших регіонах України.
 
Зазначений Інтернет магазин приймав замовлення у месенджерах «Telegram», «WhatsApp» та «Viber», після чого, за умови стовідсоткової оплати за «товар», здійснювалась відправка замовлень через поштові відділення під вигаданими анкетними даними.
 
28.07.2021 правоохоронними органами проведено ряд санкціонованих обшуків в місті Києві, а також Київській та Житомирській областях, у ході яких викрито та знешкоджено нарколабораторію, де у промислових масштабах виготовляли психотропні речовини.
 
Потужності нарколабораторії дозволяли щомісяця виготовляти від 100 до 150 кг психотропних речовин, вартість яких  при  оптовому продажі становить близько 15 млн гривень, а при роздрібному – до 70 млн гривень.
 
У ході обшуків вилучено близько 110 кг солей Alpha PVP у рідкому та кристалічному вигляді, майже 2,5 тонн прекурсорів, лабораторне обладнання тощо.
 
Двох осіб, причетних до злочинної діяльності, затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до злочину.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2202