30.07.2021

Судитимуть жінку, яка повторно вчинила домашнє насильство відносно матері

                                                                               

Оболонською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно 36-річної місцевої мешканки, яка систематично скоювала психологічне насильство у сім’ї (ст.126-1 КК України).
 
Слідством встановлено, що підозрювана умисно та систематично словесно ображала нецензурними висловлюваннями свою 69-річну матір, залякувала, принижувала та погрожувала їй фізичною розправою. Ці події відбувалися протягом тривалого часу в квартирі, де зловмисниця проживає разом із потерпілою.
 
Крім того, установлено, що жінку неодноразово притягували до адміністративної відповідальності, а у лютому 2021 року притягнуто до кримінальної відповідальності за вчинення домашнього насильства (ст. 126-1 КК).
 
На жаль, зловмисниця за результатами проходження 3 місячної програми для кривдників належних висновків для себе не зробила і, перебуваючи на іспитовому строці, повторно вчинила насильство відносно своєї матері.
 
Якщо вину жінки буде доведено у суді, їй загрожує реальне покарання у виді позбавлення волі строком до 2-х років, а також буде приєднано до нового покарання 1 рік позбавлення волі за попереднім вироком.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2027