05.08.2021

Екс-директора «Святошинського дитячого будинку інтернату» та підрядника підозрюють у розкраданні 300 тисяч гривень, виділених на встановлення системи кондиціонування

               

Ювенальними прокурорами Святошинської окружної прокуратури м. Києва спільно з Святошинським УП ГУНП у м. Києві викрито екс-директора «Святошинського дитячого будинку інтернату» та керівника підрядної організації у розтраті та привласненні бюджетних коштів, виділених на встановлення системи кондиціонування будинку-інтернату.
 
Установлено, що між будинком-інтернатом та приватним товариством був укладений договір щодо встановлення системи кондиціонування та вентиляції будинку-інтернату та здійснення її оплати за рахунок коштів місцевого бюджету.
 
Після встановлення обладнання колишній керівник дитячого будинку без залучення спеціалістів з технагляду надав розпорядження здійснити оплату послуг, обсяг який був завищений на суму близько 300 тис. гривень.
 
За результатами розслідування екс-директору інтернату повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем), а керівнику приватного товариства за ч. 4 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України (привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення).
 
Наразі до суду підготовлено клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2123