16.08.2021

Начальнику столичного КП повідомлено про підозру у розтраті коштів, виділених на ремонт підземних переходів

                 

Деснянською окружною прокуратурою міста Києва за результатами проведених слідчих дій повідомлено про підозру начальнику КП ШЕУ Деснянського району м. Києва у розтраті бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого повторно, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2, 3 ст. 191 КК України.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2020 року Комунальним підприємством ШЕУ Деснянського району м. Києва в особі його начальника укладено договори з суб’єктами господарювання на проведення поточного ремонту двох підземних пішохідних переходів, розташованих  біля станції метро «Чернігівська», а також на перетині вулиці Братиславська з проспектом Лісовим у Деснянському районі м. Києва.
 
Загальна вартість ремонтних робіт, відповідно до умов договорів, складала 1, 5 млн гривень.
 
Правоохоронцями на підставі проведених слідчих дій та одержаних висновків експертиз встановлено, що роботи з поточного ремонту підземних переходів виконані лише частково, а окремі роботи, передбачені договорами, взагалі не проводились.
 
Також з’ясувалося, що одна з підрядних організацій, залучених до проведення ремонтних робіт, має ознаки фіктивності, оскільки особа, зазначена як директор в її реєстраційних та статутних документах, а також в договорах та актах виконаних робіт, підписаних з КП ШЕУ, фактично не причетна до фінансово-господарської діяльності товариства.
 
Надалі, незважаючи на те, що ремонтні роботи в підземних переходах були проведені вкрай неякісно та не у повному обсязі, начальник КП ШЕУ, з метою реалізації злочинного умислу, спрямованого на розтрату бюджетних грошових коштів, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи умисно, протиправно та передбачаючи настання негативних наслідків через безпідставне витрачання бюджетних коштів, підписав акти приймання виконаних будівельних робіт та надав вказівку відповідним підрозділам комунального підприємства на перерахування бюджетних коштів за фактично невиконані ремонтні роботи.
 
Таким чином, начальником КП ШЕУ Деснянського району вчинено розтрату бюджетних коштів в сумі 260 тис. грн, чим спричинено матеріальну шкоду територіальній громаді міста Києва на вказану суму.
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2215