17.08.2021

Розкрадання коштів на будівництві доріг – прокуратура проводить обшуки у виконавця робіт

         

Солом’янською окружною прокуратурою міста Києва спільно з Головним управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ та СВ Солом’янського УП ГУ НП в м. Києві проводяться слідчі дії в рамках кримінального провадження за фактом розкрадання коштів, виділених на капітальний ремонт доріг у Солом’янському районі столиці (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Згідно матеріалів слідства, службовими особами Управління житлово-комунального господарства та будівництва Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації укладено договори з підприємством щодо капітального ремонту асфальтового покриття прибудинкових територій та внутрішньоквартальних проїздів на території району.
 
Після закінчення робіт були складені та підписані акти приймання виконаних будівельних робіт, на підставі яких управлінням житлово-комунального господарства та будівництва Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації перераховано кошти підприємству. При цьому керівником підрядної організації до даних актів внесені відомості із завищенням обсягів та вартості виконаних робіт.
 
Згідно висновку експерта сума збитків, завданих місцевому бюджету, становить майже 1,3 млн гривень.
 
17.08.2021 на підставі ухвал суду за місцем проживання осіб, які можуть бути причетними до вчинення кримінального правопорушення, проводяться обшуки.
 
За результатами проведення слідчих дій буде також надана правова оцінка діям службових осіб Управління житлово-комунального господарства та будівництва, яке є замовником вказаних робіт.
 
Нагадаємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2491