18.08.2021

Столичні правоохоронці проводять обшуки у Департаменті освіти КМДА через нецільове використання коштів

                                                                     

Столичні правоохоронці проводять обшуки у Департаменті освіти та науки КМДА та комунальному підприємстві у рамках розслідування кримінального провадження за фактами нецільового використання коштів бюджету м. Києва, передбачених на обслуговування модульних індивідуальних теплових пунктів та вузлів обліку теплової енергії в закладах освіти, підпорядкованих районним державним адміністраціям в м. Києві, та можливого привласнення їх шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 210 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, посадові особи Департаменту та КП «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних та громадських будівлях м. Києва» упродовж 2019-2020 років всупереч вимогам бюджетного законодавства внесли до плану використання бюджетних коштів видатки на цілі, які не були передбачені розпорядженням КМДА та бюджетом міста Києва, що призвело до нецільового використання бюджетних коштів у розмірі понад 1 млн. грн. з метою їх подальшого привласнення.
 
18.08.2021 з метою відшукання та вилучення первинних фінансових документів та інших речових доказів, які мають доказове значення для слідства, слідчими ГУ Нацполіції у м. Києві за процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури та оперативного супроводження працівників Управління стратегічних розслідувань у м. Києві ДСР Нацполіції проводяться обшуки у Департаменті освіти і науки КМДА та Комунальному підприємстві «Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях м. Києва»
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, проводяться необхідні слідчі (розшукові) дії з метою встановлення інших учасників злочину.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2213