19.08.2021

Заступнику директора КП «Спортивний комплекс» повідомлено про підозру у недбалості, що потягнула збитки у 6, 9 млн гривень

                                                            

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру заступнику директора комунального підприємства «Спортивний комплекс» за фактом службової недбалості, що призвела до  безпідставного витрачення коштів міського бюджету у сумі понад 6,9 млн гривень (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, у 2020 році посадовцем від імені КП здійснено закупку чілерів та теплових насосів нібито для виконання робіт з реконструкції фізкультурно – оздоровчого комплексу, розташованого у Дніпровському районі міста Києва.
 
Разом з тим, як установлено слідством, придбання цього обладнання не передбачалось проектно-кошторисною документацією для виконання робіт з реконструкції комплексу. Вказаний факт підтверджується висновками судово-будівельної експертизи та проведеним оглядом із залученням спеціаліста.
 
Попередній розмір збитків, завданих територіальній громаді міста Києва, становить понад 6, 9 млн гривень.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління ДБР Києва у кримінальному провадженні здійснює Київська міська прокуратура, оперативний супровід – ДБР.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2356