27.08.2021

Двох поліцейських, яких підозрюють у викраденні людини, взято під варту

                                                              

За клопотанням Київської міської прокуратури Печерський районний суд столиці обрав запобіжні заходи двом працівникам поліції, а також цивільній особі, які підозрюються у незаконному позбавленні волі людини та одержанні неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 146, ч. 3 ст. 368 КК України).
 
Відносно усіх трьох підозрюваних суд застосував запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою внесення застави у сумі 180 тис. гривень для кожного, що є максимальним розміром застави відповідно до санкції статті.
 
Нагадаємо, вказані правоохоронці за допомогою спільника вчинили імітацію затримання чоловіка, який перебував у розшуку, з метою подальшого отримання від нього грошових коштів у сумі 10 тис. доларів США за неповідомлення про його місцезнаходження уповноваженому органу досудового розслідування.
 
У середу, 25.08.2021, за результатами проведених слідчих дій поліцейським та їхньому спільнику було повідомлено про підозру.  
 
Заходи з викриття злочинної групи проводилися прокурорами спільно зі слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, за оперативного супроводження Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2113