28.08.2021

Розкрадання 3,5 млн гривень на ремонті доріг – судитимуть підрядника

                                                             

Печерською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно директора приватного товариства за фактом заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ремонт доріг.
 
За даними слідства, вказане товариство у 2018 році на замовлення Личанської, Малютянської та Білогородської сільських рад Київщини здійснювало поточний ремонт асфальтових доріг.
 
З метою заволодіння коштами державного бюджету директор товариства вніс до офіційних документів неправдиві відомості щодо об’єму та вартості робіт, що призвело до збитків державі в особі зазначених сільських рад у сумі майже 3,5 млн гривень.
 
На підставі зібраних доказів директору повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та за ч. ч. 2, 3, 4, 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
 
Наразі обвинувальний акт відносно керівника підрядної організації скеровано до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2428