02.09.2021

Розтрата 5 млн гривень на розчищенні струмка – прокуратура провела обшуки на КП «Плесо»

                                                    

Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва спільно з СВ Шевченківського УП ГУНП за оперативного супроводження ГУ БКОЗ СБУ проведено ряд обшуків у рамках кримінального провадження щодо розтрати коштів місцевого бюджету посадовими особами КП «Плесо»  (ст. 191 КК України).
 
Слідством встановлено, що за результатами проведення публічних торгів компанія-переможець взяла на себе обов’язок з виконання робіт по розчищенню струмка Вершинка в Солом’янському районі міста Києва. Роботи нібито проводилися з 02.12.2020 по 01.01.2021 та коштували місцевому бюджету майже 5 млн грн, які сплачені підрядній організації у повному обсязі.
 
У березні 2021 рокі під час огляду струмка Вершинка та прилеглої території встановлено відсутність виконання будь-яких робіт.
 
У ході обшуку на комунальному підприємстві «Плесо» виявлені та вилучені копії актів приймання-передачі виконаних робіт по вказаному тендеру, підроблену ухвалу про проведення виїмки необхідних слідству документів, які приховувалися комунальним підприємством на момент виконання ухвал про тимчасовий доступ до речей і документів.
 
Крім того, слідством зафіксовано відсутність підрядної організації за місцем реєстрації, що може свідчити про фіктивний характер взаємовідносин суб’єкта підприємницької діяльності та комунального підприємства.
 
Наразі вирішується питання повідомлення про підозру особам, причетним до вчинення кримінального правопорушення.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2275