07.09.2021

Прокуратура через суд вимагає повернути громаді дві квартири у центрі Києва

                                                                         

Шевченківська окружна прокуратура міста Києва звернулась до суду із позовом про витребування 2-х квартир вартістю понад 3 млн гривень, якими після смерті господаря заволоділи шахраї.
 
Установлено, що справжнім власником вказаних квартир був самотній киянин, який помер у 2014 році, а квартири мали б перейти до комунальної власності.
 
Проте через рік після поховання чоловіка до державних органів почали надходити заяви від різних осіб про прийняття спадщини, оскільки всі вони начебто проживали разом із померлим. Зокрема, в результаті шахрайських дій на підставі незаконного договору дарування з використанням підробленого паспорту вищевказані квартири у 2016 році перейшли у власність фізичній особі.
 
З метою відновлення порушених прав територіальної громади окружною прокуратурою заявлено позов до Шевченківського районного суду м Києва про скасування державної реєстрації права власності на вказані квартири.
 
Крім того, за фактом шахрайського заволодіння майном триває досудове розслідування з метою притягнення до відповідальності винних осіб.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2145