21.09.2021

Розкрадання 13, 6 млн гривень на закупівлях медвиробів – судитимуть організовану групу чинних та колишніх працівників Департаменту соцполітики КМДА

           

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт відносно трьох чинних та чотирьох колишніх посадовців Департаменту соціальної політики КМДА за фактом привласнення 13,6 млн грн бюджетних коштів, виділених на закупівлю медвиробів з місцевого бюджету (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
 
Згідно з матеріалами слідства, упродовж 2017-2019 років службові особи Департаменту соцполітики КМДА, вступивши у змову із службовими особами приватного товариства та діючи у складі організованої групи, уклали ряд договорів на закупівлю засобів особистої гігієни, у тому числі для осіб з обмеженими можливостями, за кошти міського бюджету в межах цільової програми «Турбота. Назустріч киянам».
 
При цьому закупівлі медвиробів відбулися за цінами, що значно перевищують закупівельну вартість із гранично допустимою торговельно-збутовою надбавкою, яка по окремим товарам становила понад 100 %. Надалі шляхом укладення договорів з товариством учасники злочинної групи привласнили кошти міського бюджету на загальну суму близько 13,6 млн гривень.
 
У межах провадження у травні поточного року правоохоронці провели обшуки у службових приміщеннях та за місцем проживання посадовців Департаменту КМДА, а саме заступника директора, головного спеціаліста відділу, завідувача сектору, а також у колишнього начальника відділу вказаного Департаменту, під час яких вилучили фінансові документи та інші докази протиправних дій.
 
За результатами проведених слідчих дій 7 особам, у тому числі колишньому директору Департаменту, чинному заступнику директора та іншим чинним та колишнім працівникам структурних підрозділів вказаного Департаменту повідомлено про підозру у привласненні коштів шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому у складі організованої групи, у  особливо великих розмірах.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження Управління стратегічних розслідувань в місті Києві ДСР НП України.
 
Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2421