28.09.2021

У Києві на збуті наркотиків викрили організовану групу

                                                               

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 4 учасникам злочинної групи, які займались виготовленням та збутом психотропних та наркотичних речовин на території столиці.
 
У ході досудового розслідування установлено, що 46-річний       мешканець столиці упродовж січня – вересня 2021 року створив організовану групу для вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, направлених на незаконне виготовлення, придбання, зберігання з метою збуту, а також подальший незаконний збут психотропної речовини – амфетамін на території міста Києва. До складу групи входило ще троє осіб, у тому числі двоє жінок.
 
Зловмисники обладнали під нарколабораторії кілька приміщень, де виготовляли амфетамін, який потім збували наркозалежним особам через популярні месенджери.
 
У межах провадження правоохоронці провели близько 50 обшуків за місцем проживання фігурантів, в приміщеннях, обладнаних під нарколабораторії, а також в автомобілях. У ході слідчих дій знайдено та вилучено колби, електронні ваги, ємності з рідиною, шприци, сортувальні пакети, пакети та згортки з речовинами, блокноти з чорновими записами, банківські картки, мобільні телефони, флеш-накопичувачі, грошові кошти тощо.
 
За результатами отриманих доказів 4 особам повідомлено підозру у незаконному виготовленні, зберіганні з метою збуту, а також у незаконному збуті психотропних речовин, вчиненому повторно, предметом яких була психотропна речовина у великих розмірах, вчинені організованою групою, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.ч. 1, 3 ст. 307 КК України.
 
На цей час до суду подано клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
 
Заходи з викриття групи проводилися прокурорами спільно зі слідчими СУ ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводу ДВБ Нацполіції України.
 
Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2231