29.09.2021

Громадян України викрито під час збуту фальшивої іноземної валюти

                          

Київською міською прокуратурою спільно з СУ ГУ НП у м. Києві за матеріалами ДКІБ СБ України затримано двох чоловіків на збуті незаконно виготовленої підробленої іноземної валюти.
 
Так група осіб, діючи у змові, придбали, перевезли та збули громадянину України 240 тис. підроблених доларів США за ціною від 50 до 60% вартості від номіналу фальшивих банкнот. При цьому якість вказаних фальшивих банкнот є настільки високою та відповідає грошовим знакам, які знаходяться в офіційному обігу, що більшість спеціальних засобів перевірки не розпізнає підробку.
 
У ході слідства правоохоронці задокументували продаж на території міста Києва незаконно виготовлених коштів вказаними особами у три етапи.
 
Під час передачі третього траншу у сумі 230 тис. підроблених доларів США чоловіків затримали «на гарячому». 
 
Наразі двом особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 199, ч. 3 ст. 199 Кримінального кодексу України (зберігання, придбання, перевезення з метою збуту, а також збут незаконно виготовленої підробленої іноземної валюти, за попередньою змовою групою осіб, вчиненого повторно, в особливо великому розмірі). Причетність інших осіб встановлюється.
 
Тривають невідкладні слідчі (розшукові) заходи. 
 
Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2312