01.10.2021

Заввідділом Київського обласного кардіологічного диспансеру постане перед судом за одержання неправомірної вигоди

                                                                                   

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до Шевченківського районного суду м. Києва обвинувальний акт відносно лікаря-кардіолога стаціонару «Київського обласного кардіологічного диспансеру», викритого на одержанні неправомірної вигоди та у підбурюванні до надання неправомірної вигоди іншій службовій особі (ч. 4 ст. 354, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, громадянин звернувся до лікаря-кардіолога вищої категорії, завідувача організаційно-методичним відділом вказаної установи з приводу підтвердження діагнозу, який встановлює обмеження придатності до проходження військової служби, а також щодо видачі виписки із медичної карти стаціонарного хворого.
 
У ході розмови заввідділом висловив громадянину вимогу про передачу йому неправомірної вигоди в сумі 20 000 грн, з яких 10 000 грн. призначалися йому особисто (за підтвердження діагнозу), а інші кошти - начебто для передачі працівникам військового комісаріату за проставлення підпису посадової особи та печатки на виписці з медичної карти, що надає право на звільнення від військової служби за станом здоров’я.
 
Неправомірну вигоду лікар отримував двома траншами. Під час одержання другої частини чоловіка затримали.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження ГУ БКОЗ СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2083