11.10.2021

У Києві викрили ще одну групу «клофелінщиків»

                   

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури, слідчими СУ ГУ Нацполіції у місті Києві за оперативного супроводження УМП ГУНП в м. Києві Департаменту міграційної поліції Нацполіції України та із залученням спецпідрозділу Корд ГУНП в м. Києві викрито учасників злочинної групи, причетних до пограбувань громадян з використанням сильнодіючих лікарських препаратів, у тому числі з летальним наслідком (ч. 3 ст. 185, ч. 2. ст. 187, ч. 1 ст. 115 КК України).
 
 
У ході досудового розслідування встановлено, що на території Києва діє група осіб з розподілом функцій учасників групи, з метою викрадення майна потерпілих, шляхом знайомств та подальшого пропонування спільно вжити алкогольні напої. У момент вживання алкогольних напоїв  члени групи, підмішували у напій невідому речовину, в результаті якої потерпілі втрачали свідомість. В одному епізоді мав місце смертельний випадок.
 
В межах розслідування у період з 09.10.2021 по 11.10.2021 на підставі ухвал Шевченківського районного суду м. Києва на території м. Києва та Київської області правоохоронці провели низку обшуків, у тому числі за місцями проживання осіб, причетних до вчинення цих злочинів.
 
За результатами проведення обшуків у порядку ст. 208 КПК України затримано 5 осіб. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.
 
Встановлюються інші учасники злочинної групи, а також громадяни, які постраждали внаслідок їх протиправних дій.
 
Санкція статей передбачає до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна. 
 
Нагадаємо, що минулого тижня правоохоронці викрили діяльність іншої групи «клофелінщиків», які діяли на території автовокзалу «Київ». Наразі їм повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи за чотирма епізодами.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2110