23.10.2021

Спроба підпалу будинку заступника голови Офісу Президента України – двом особам повідомлено про підозру

               

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва двом особам, причетним до спроби підпалу будинку заступника голови Офісу Президента України, повідомлено про підозру в умисному пошкодженні майна шляхом підпалу та у вчиненні хуліганства (ч. 2 ст. 194, ч. 2 ст. 296 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, один з підозрюваних, 20-річний мешканець столиці, отримав через месенджер «Telegram» замовлення на підпал вказаного будинку. За виконання замовлення, підозрюваному, з його слів, пообіцяли заплатити 7 тисяч доларів США.
 
До здійснення злочину чоловік залучив свого знайомого - 25-річного жителя Черкаської області, якому пообіцяв у якості винагороди віддати частину цієї суми.
 
Придбавши необхідні для підпалу засоби, а саме легкозаймисті суміші (бензин та керосин), ємкості та клейкі стрічки, зловмисники приготували 3 пляшки із «коктейлем Молотова» та в ніч на 22 жовтня 2021 року прибули до місця вчинення злочину у Дарницькому районі столиці. Спочатку вони нанесли фарбою на паркані даного будинку образливі написи, після чого - поки один з чоловіків спостерігав за обстановкою, інший – підпалив пляшку з «коктейлем Молотова» та кинув її через паркан на територію будинку.
 
Під час спроби підпалити другу пляшку зловмисник був помічений сторонніми особами та намагався втекти, однак «по гарячих слідах» був затриманий правоохоронцями. Згодом правоохоронці затримали і його спільника.
 
На цей час вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.
 
Обставини кримінального правопорушення, а також інші особи, які до нього причетні, встановлюються.
 
Досудове розслідування здійснюється Дарницьким УП ГУ НП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2418