23.10.2021

Прокуратура відстояла в апеляції повернення державі приміщень університету, які незаконно використовувалися під готель

                            

За участі ювенальних прокурорів Київської міської прокуратури Північний апеляційний господарський суд залишив в силі рішення суду першої інстанції про повернення Київському національному університету технологій і дизайну приміщень, які незаконно використовувалися приватним товариством у комерційних цілях.
 
Встановлено, що приміщення гуртожитку Київського національного університету технологій і дизайну площею 142 км. м, які розташовані на території Печерського району м. Києва та є державною власністю, протягом тривалого часу незаконно, без жодних правових підстав, використовувались товариством під готель.
 
Зважаючи на грубе порушення закону, місцева прокуратура у 2019 році звернулась до господарського суду на захист інтересів держави з вимогою про звільнення приміщень гуртожитку.
 
Вказаний позов було задоволено у суді першої інстанції, однак відповідач оскаржив таке рішення суду в апеляційному порядку.
 
У ході розгляду апеляційної скарги підприємства зваживши на доводи прокурора, суд апеляційної інстанції залишив скаргу без задоволення, а рішення суду першої інстанції - без змін.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2734