02.11.2021

Перешкоджання роботі журналістів програми «Схеми» - обвинувальний акт відносно 4 осіб скеровано до суду

                   

За процесуального  керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва Голосіївським управлінням поліції ГУ НП в м. Києві скеровано до суду обвинувальний акт відносно чотирьох осіб, підозрюваних у перешкоджанні законній професійній діяльності журналістів програми «Схеми».
 
Нагадаємо, що 4 жовтня 2021 року журналісти програми «Схеми» здійснювали запис інтерв’ю з головою правління одного із банків у приміщенні банківської установи. Під час запису керівництво банку надало вказівку відібрати у журналістів камери, знищити відеозаписи інтерв’ю та заборонити подальшу зйомку.
 
Дії вже колишнього голови правління та прес-секретаря кваліфіковані за ч. ч. 1, 3 ст. 171 КК України - незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку із своєю професійною діяльністю, вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків, вчиненого службовою особою з використанням свого службового становища.
 
Дії двох інших співробітників банку, а саме керівника Департаменту банківської безпеки та начальника управління внутрішньої безпеки цивільного захисту та охорони банку кваліфіковані за ч.ч. 1, 3 ст. 171, ч. 1 ст. 126 КК України, тобто незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів, якими він користується у зв’язку із своєю професійною діяльністю, вплив у будь-якій формі на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків, вчиненого службовою особою з використанням свого службового становища; умисне вчинення насильницьких дій, які завдали фізичного болю та не спричинили тілесних ушкоджень.
 
Обвинувальний акт 02.11.2021 скеровано до суду для розгляду по суті.
 
Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2294