28.12.2021

Чергова перемога у Верховному Суді – за касаційної скаргою прокуратури повернуто земельну ділянку біля станції метро «Дарниця»

                               

За наполегливої позиції столичної прокуратури Верховний Суд скасував рішення судів першої та апеляційної інстанцій та повністю задовольнив позов прокуратури в інтересах держави в особі Київської міської ради до фізичної особи про повернення земельної ділянки вартістю 1,5 млн грн та знесення самочинного будівництва.
 
Так, прокуратурою встановлено факт незаконного зайняття та використання особою земельної ділянки площею по вул. А. Малишка у м. Києві (неподалік станції метро «Дарниця») для розташування самочинно збудованого нежитлового приміщення без відповідних правовстановлюючих документів на землю, як то рішення Київської міської ради, договору тощо.
 
Реагуючи на порушення, столична прокуратура звернулася до суду з позовом про знесення самочинного будівництва та повернення земельної ділянки територіальній громаді столиці.
 
Господарський суд міста Києва та Північний апеляційний господарський суд у задоволенні позову прокурора відмовили.
 
Не погоджуючись з вказаними судовими рішеннями, Київська міська прокуратура оскаржила їх до Верховного Суду.
 
Верховний Суд погодився з доводами касаційної скарги прокурора, скасував рішення судів першої та апеляційної інстанцій та повністю задовольнив позовні вимоги прокуратури.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 2723