25.01.2022

Повідомлено про підозру чоловіку, який погрожував вбивством українській співачці

                      

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру чоловіку за фактом здійснення погроз вбивством українській співачці.
 
 
У ході досудового розслідування встановлено, що чоловік з 2019 року по січень 2022 року неодноразово здійснював погрози вбивством на адресу потерпілої, які виражались у словесних погрозах, переслідуванні та надсиланні їй відповідних СМС-повідомлень у соцмережі.
 
23 січня 2022 року чоловік, зустрівши співачку на вулиці, почав вчергове погрожувати їй. Навіть після того, як жінка сіла в автомобіль таксі, чоловік на власному автомобілі спершу переслідував її, та, наздогнавши, продовжив висловлювати погрози на її адресу.
 
Маючи реальні підстави побоюватися за своє життя і здоров’я, співачка звернулася із заявою до поліції.
 
За результатами вжитих заходів слідчі встановили особу зловмисника. Ним виявився 40-річний уродженець Черкаської області, який наразі проживає в Києві.
 
На теперішній час чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 1 ст. 129 КК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Печерське управління поліції ГУНП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1959