23.04.2024

25-річний чоловік проведе 5 років за ґратами за розбещення 12-річної дівчинки у ліфті

            

За участі ювенального прокурора Київської міської прокуратури Київський апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції, яким до 5 років позбавлення волі засуджено 25-річного чоловіка за розбещення малолітньої дівчинки та зберігання метадону (ч.2 ст. 156 КК України, ч. 1 ст. 309 КК України).
 
Ювенальними прокурорами Святошинської окружної прокуратури у суді доведено, що у серпні 2023 року, переслідуючи 6-класницю, зловмисник зайшов за нею у під’їзд будинку у Святошинському районі Києва, де у ліфтовій кабіні вчинив розпусні дії щодо малолітньої.
 
Крім цього, під час затримання злочинця працівниками поліції було виявлено у нього наркотичний засіб метадон, який він придбав та зберігав для власного вживання без мети збуту (ч. 2 ст. 156, ч. 1 ст. 309 КК України).
 
За результатом судового розгляду Святошинським районним судом підтримано позицію прокурора та чоловіка засуджено до 5 років позбавлення волі.
 
Також ухвалено рішення про включення інформації про обвинуваченого до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.
 
Не погоджуючись з призначеним покаранням, обвинувачений подав апеляційну скаргу, в якій просив суд призначити більш м’яке покарання.
 
Завдяки принциповій позиції прокурорів Київської міської прокуратури апеляційну скаргу залишено без задоволення, вирок суду першої інстанції – 5 років позбавлення волі - без змін.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 152