25.04.2024

Прокуратура через суд домоглася повернення громаді міста земельної ділянки в Солом’янському районі вартістю понад 6,2 млн гривень

                          

Рішенням Київського апеляційного суду за позовом органів Київської міської прокуратури земельну ділянку у Солом'янському районі площею 0,12 га і вартістю понад 6,2 млн гривень повернуто столичній громаді. Незаконно збудовані об'єкти нерухомості на цій ділянці мають бути знесені.
 
Установлено, що товариство після набуття права власності на нерухоме майно загальною площею майже 500 кв.м по вул. Ушинського, 38 самочинно провело його реконструкцію. В результаті такої реконструкції площа нерухомості збільшилася до 1760 кв.м. 
 
Власник нерухомості в порушення вимог містобудівного законодавства та за відсутності обов’язкових документів зареєстрував право власності на збудовані об'єкти. Проте, Київська міська рада, як власник ділянки не передавала її у власність чи користування, в тому числі для нового будівництва.
 
Органами Київської міської прокуратури до Солом’янського районного суду м. Києва  було подано позов з вимогою скасувати рішення про державну реєстрацію прав на нерухомість, визнати недійсним договір купівлі-продажу та зобов’язати відповідачів за власний рахунок знести самочинно збудовані об’єкти. 
 
Суд погодився з доводами прокурора та позов задовольнив. Київський апеляційний суд залишив апеляцію власників нерухомості без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.
 
Таким чином, рішення суду першої інстанції набрало законної сили та підлягає виконанню.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 77