31.05.2022

Викрито схему виведення грошових коштів ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» на рахунки російських підприємств

                                                                        

Київською міською прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому відносно службових осіб ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» за фактом заволодіння грошовими коштами підприємства шляхом зловживання службовим становищем та фінансування насильницького захоплення державної влади, зміни меж державного кордону України (ч. 5. ст. 191, ч. 4 ст. 110-2 КК України).
 
У ході досудового розслідування встановлено, що за сприяння громадянина рф, якому належить 25% акцій ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», заводом систематично здійснювалися закупки деталей для будівництва вагонів у підприємств з російської федерації за завищеними цінами при наявності аналогів українського виробництва нижчої вартості.
 
У зв’язку з викладеним, правоохоронці провели санкціоновані обшуки на території заводу, під час яких виявлено та вилучено документи, що підтверджують протиправні дії, вчинені громадянином рф.
 
Наразі за клопотанням прокуратури корпоративні права ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» арештовано та вирішується питання передачі їх в управління Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження ДСР Нацполіції України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1645