08.06.2022

Столична прокуратура заарештувала та передала в АРМА активи російського підприємства на 2 млрд грн

                

Подільською окружною прокуратурою міста Києва спільно зі слідчими Подільського управління поліції і співробітниками СБУ в м. Києві та Київській області передано в управління АРМА активи підприємства резидента РФ на 2 млрд гривень.
 
Встановлено, що на території столичного регіону здійснює діяльність підприємство, яке виготовляє вироби із бетону, газобетону, а також постачає бетоноконструкції для будівництва житлових та промислових об’єктів. Кінцевим власником цього підприємства є громадянин РФ, який входить до найближчого оточення президента РФ.
 
Компанії цієї особи здійснюють на території РФ будівництво житлових будинків для співробітників ФСБ та збройних сил РФ.
 
Під час слідства арештовано корпоративні права згаданого підприємства у вигляді статутного капіталу в розмірі понад 437 млн грн, нерухоме та рухоме майно орієнтованою вартістю 1,5 млрд грн, грошові кошти на рахунках на загальну суму понад 104 млн грн. Наразі це майно передано в управління АРМА.
 
У ході слідства досліджується діяльність організованої групи осіб, які забезпечували функціонування підконтрольних суб’єктів господарювання, з метою здійснення протиправних дій, спрямованих, у тому числі на привласнення коштів, а також на фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 110-2 КК України).
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Подільського УП ГУ Нацполіції у м. Києві за матеріалами ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1689