10.06.2022

Викрито адвоката, який вимагав з клієнтки 77 тис. грн за вплив на патрульних поліцейських

                

За процесуального керівництва Голосіївської окружної прокуратури міста Києва затримано адвоката, який вимагав у громадянки неправомірну вигоду за вплив на посадових осіб Нацполіції України (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
 
 
 
Згідно із матеріалами досудового розслідування, адвокат вимагав у клієнтки 77 тис. грн за вплив на працівників патрульної поліції з метою не направлення до суду адміністративного протоколу, складеного на чоловіка за керування автотранспортом у нетверезому стані.
 
Грошові кошти фігурант отримував трьома частинами.
 
08 червня 2022 правоохоронці затримали адвоката в його офісі після одержання ним останньої частини грошових коштів у сумі 32 тисячі гривень.
 
Затриманому повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Заходи з викриття кримінального правопорушення проводилися прокурорами спільно зі слідчими Голосіївського УП ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження УСР в м. Києві ДСР НП України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1598