04.08.2022

Прокуратура викрила чоловіка, який обманом заволодів квартирою 9-річної дівчинки-сироти

                                                                                                

За процесуального керівництва Солом’янської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру киянину, яким шахрайським шляхом заволодів квартирою 9-річної дитини після смерті її батьків (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 358 КК України).
 
Згідно із матеріалів слідства, 55-річний підозрюваний надав нотаріусу завідомо підроблений договір купівлі-продажу квартири у Солом’янському районі міста Києва, яка за законом (в порядку спадкування) мала перейти дочці померлих власників. Як виявилося, чоловік перебував у родинних зв’язках з померлим батьком дитини. 
 
На підставі підробленого договору право власності на квартиру було зареєстровано за зловмисником, який у подальшому продав її третій особі.
 
Протиправні дії чоловіка були викриті у межах провадження, розпочатого за фактом незаконного заволодіння майном малолітньої дитини шахрайським шляхом.
 
За результатами проведеного обшуку за місцем проживання підозрюваного правоохоронці вилучили технічну документацію на квартиру.
 
Наразі вирішується питання про обрання чоловіку запобіжного заходу.
 
З метою збереження нерухомості та унеможливлення подальшого вчинення дій на шкоду інтересам дитини за клопотанням прокурора судом накладено арешт на квартиру. Крім того, готується клопотання про арешт майна зловмисника.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Викрито злочин прокурорами спільно зі слідчими Солом’янського УП ГУ НП у місті Києві за оперативного супроводження співробітників Управління протидії кіберзлочинам в м. Києві ДКП НП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1502