05.08.2022

П’ятьом посадовцям псевдоорганів юстиції лнр/днр повідомлено про підозру у колабораціонізмі

                                                     

За процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру 5 громадянам у добровільному зайнятті посад в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
 
Згідно матеріалів слідства, вказані особи, перебуваючи на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей, добровільно вступили до лав незаконно створених правоохоронних органів так званих «лнр» та «днр».
 
Зокрема, підозрювані обійняли посади заступника міністра мвд днр – начальника убоп, старшого оперуповноваженого убоп мвд днр, ректора академии мвд днр им. ф.є. дзержинского, оперуповноваженого відділу у справах неповнолітніх уас мвд днр та начальника відділу у справах неповнолітніх уас мвд днр.
 
Працюючи у незаконно створених правоохоронних органах підозрювані активно підтримують збройну агресію російської федерації проти України, беруть участь так званих брифінгах, зустрічах з населенням та дають інтерв’ю представникам окупаційних ЗМІ.
 
Досудове розслідування за фактом колабораційної діяльності вказаних осіб триває.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводження ДВБ НП України.
  
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1607