08.08.2022

Злочинна група, яка заробляла 1 млн гривень щомісяця на збуті метадону, постала перед судом

                                                 

Дарницькою окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно 8 учасників злочинної групи, які організували розгалужену мережу збуту наркотичних засобів на території Києва та Одеси у особливо великих розмірах (ч. 2, 3 ст. 307 КК України).
 
Організаторами незаконного бізнесу виявилась сімейна пара з м. Жашкова Черкаської області, яка залучила до своєї злочинної діяльності інших осіб.
 
Відповідно до розподілених ролей, троє з них виконували роль адміністраторів: відповідали на телефонні дзвінки клієнтів, координували наркозалежних осіб на місцезнаходження схованок з наркотичним засобом, перевіряли надходження коштів за наркотичні засоби. Ще двоє займалися фасуванням наркотичних засобів у дрібні згортки. Інші – здійснювали «закладки» з наркотиками на території Києва та Одеси та повідомляли координати схованок адміністраторам.
 
За даними слідства, щомісячний обіг грошових коштів за збут наркотичних засобів становив понад 1 млн грн.
 
Всі учасники групи діяли за спільним та узгодженим планом злочинних дій із забезпеченням конспірації та використанням у месенджерах умовних слів та нікнеймів, відомим лише учасникам групи.
 
Санкція статті передбачає від 9 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Викриття злочинної діяльності здійснювалось слідчими СВ Дарницького УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводження ГВ з протидії системним загрозам управлінню державою УЗНД ГУ СБ України у м. Києві та Київській області під процесуальним керівництвом Дарницької окружної прокуратури м. Києва.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1300