21.09.2022

Повідомлено про підозру шахраю, який незаконно заволодів двома квартирами загальною вартістю понад 2 млн гривень

                                 

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру уродженцю міста Києва за фактом повторного заволодіння чужим майном шляхом обману та його легалізації (ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 358 ч. 2 ст. 209 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2021 році на підставі підроблених свідоцтв про право власності шахрай заволодів двома квартирами, які розташовані у Шевченківському та Солом’янському районах столиці та належать територіальній громаді.
 
У подальшому з метою прикриття своєї злочинної діяльності зловмисник вніс вказані квартири, до статутного капіталу підконтрольної юридичної особи.
 
Вказаними діями територіальній громаді міста Києва завдано шкоду на суму понад 2 млн грн.
 
Наразі шахраю повідомлено про підозру та вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Для недопущення подальших незаконних дій на квартири накладено арешт.
 
Слідство триває. Встановлюються інші учасники злочинної схеми для притягнення їх до кримінальної відповідальності.
 
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює СВ Шевченківського УП ГУНП у м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 1328