22.09.2022

Прокуратура скасувала право власності на самочинно збудовані об’єкти розташовані на земельній ділянці біля Кончі-Заспи вартістю понад 31 млн гривень

                       

Господарський суд міста Києва задовольнив позов прокуратури в інтересах держави в особі Київської міської ради та скасував рішення про державну реєстрацію права власності на самочинно збудоване нерухоме майно, що розташоване на земельній ділянці рекреаційного призначення площею понад 1 га вартістю понад 31 млн гривень.
 
Установлено, що товариство не було належним користувачем (орендарем) земельної ділянки, яка розташована по вул. Лісничій у Голосіївському районі міста Києва. Тому, відповідно до вимог чинного законодавства зведені будівлі загальною площею 26,1 кв.м на вказаній земельній ділянці є самочинним будівництвом.
 
За таких обставин, товариство не могло набути право власності на вказані об’єкти нерухомості та в подальшому вчиняти дії щодо розпорядження ними, а саме відчужувати третім особам.
 
Захищаючи інтереси держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про скасування рішень про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, визнання недійсними договорів купівлі-продажу та зобов’язанням знести самочинно збудоване нерухоме майно.
 
Суд першої інстанції погодився з доводами прокурора та задовольнив позов у повному обсязі.
 
Таким чином, скасувавши право власності на самочинно збудовані об’єкти, запобігнуто отримання товариством поза конкурсом комунальної земельної ділянки рекреаційного призначення.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1412