02.12.2022

Повідомлено про підозру групі осіб, які організували збут наркотичних засобів та боєприпасів на території столиці

                                           

За процесуального керівництва Дніпровської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру 4 учасникам злочинної групи, викритим на збуті наркотичних засобів та боєприпасів.
 
У межах слідства правоохоронці задокументували 5 фактів збуту учасниками угруповання наркотичних засобів та боєприпасів та затримали їх під час чергової спроби продати «товар».
 
Під час санкціонованих обшуків у приміщенні, яке орендує один із порушників, а також за результатами оперативних заходів вилучено понад 300 гр амфетаміну, близько 200 гр канабісу, 25 гр кокаїну, 32 пігулки екстазі та ПМА, а також галюциногенні гриби, які зловмисники хотіли збути.
 
Також під час проведення слідчих дій вилучено лабораторне обладнання для виготовлення наркотичних речовин, дві гранати, запал та понад 80 набоїв, які спільники також планували продати. За це все зловмисники планували отримати 15 000 доларів США.
 
Порушниками виявилися уродженець Полтавщини, 1984 року народження, 45-річний уродженець Сумської області та луганчани, 1980 та 1988 років народження. Один із затриманих раніше судимий за скоєння злочину, пов’язаного з незаконним обігом наркотиків.   
 
На даний час зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 та ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 263 КК України. За результатами проведення відповідних експертиз буде визначена остаточна кваліфікація дій учасників злочинної групи. Наразі до трьох з них судом застосовано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Ще одного фігуранта взято під цілодобовий домашній арешт.
 
Вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження інших можливих спільників.
 
За вчинене зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Викриття правопорушень здійснювалось прокурорами спільно зі слідчими СВ Дніпровського УП ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводження ГВ «Д» УЗНД ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури 

кількість переглядів: 1595