30.01.2023

Заволодіння 13 млн грн на поставках рентгенапаратів – судитимуть директора фірми

                         

Подільською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно керівника приватного підприємства за фактом заволодіння бюджетними коштами під час постачання медичного обладнання для закладів охорони здоров’я (ч. 5 ст. 191 КК України).
 
Слідством встановлено, що у листопаді 2019 року між Департаментом охорони здоров’я КМДА та приватним підприємством був укладений договір про постачання трьох рентгенівських апаратів для медичних закладів столиці. Сума договору складала майже 25 млн гривень.
 
Однак, з грудня 2019 року (час здійснення поставки обладнання) по теперішній час вказані апарати фактично не функціонують та мають дефекти, що не дозволяють експлуатувати рентгенівську систему для отримання знімків та їх друку.
 
Відповідно до висновку комплексної судової товарознавчої та судової економічної експертизи, Департаменту охорони здоров’я КМДА завдано збитків у розмірі близько 13 млн гривень.
 
У межах слідства з метою відшкодування заподіяних збитків на майно підозрюваного (2 квартири та 3 транспортні засоби, у тому числі автомобіль Lamborghini), накладено арешт та заявлено відповідний позов.
Викриття правопорушення здійснювалося за матеріалами Головного управління контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансування тероризму ДЗНД СБ України.
 
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1313