01.03.2023

Заволодів позашляховиком та коштами на потреби ЗСУ на суму майже 250 тис. грн - викрито шахрая

                             

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури м. Києва викрито та повідомлено про підозру 26-річному чоловіку за фактом шахрайського заволодіння майном та коштами, зібраними для потреб Збройних Сил України (ч. 1, 2 ст. 190, ч. 1 ст. 263 КК України).
 
Слідством встановлено, що на початку вересня 2022 року мешканець столиці, уродженець Тернопільської області, отримав від волонтерів 4 500 доларів США для придбання позашляховика для потреб військової частини. Вказаний автомобіль зловмисник придбав, проте передавати його на потреби ЗСУ не планував, а використовував в особистих цілях.
 
Крім того, у грудні 2022 року чоловік отримав від волонтерів 67 700 грн на придбання генератора для потреб одного із батальйонів ЗСУ. Проте, отримавши кошти, зловмисник товар не придбав, а гроші використав на власний розсуд.
 
Загальна сума збитків, становить майже чверть мільйона гривень.
 
Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
Під час затримання у підозрюваного вилучено гранату, тротилову шашку, набої, автомат Калашникова, які він зберігав без дозволу. Також вилучено позашляховик та вирішується питання про передачу його на потреби Збройних сил України. 
 
Викриття протиправних дій здійснювалося прокурорами спільно зі слідчими Святошинського УП ГУНП у місті Києві та за участю оперативних працівників Управління по боротьбі з тероризмом Департаменту захисту національної державності СБ України.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1254