20.03.2023

2 тис. дол. США за дозвіл на розміщення кафе-пункту незламності – затримано директора парку Партизанської слави

                             

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва на одержанні неправомірної вигоди викрито директора парку культури та відпочинку «Партизанська Слава», що підпорядковується Департаменту культури КМДА (ч. 3 ст. 368 КК України).
 
За даними слідства, посадовець вимагав у представника приватного товариства неправомірну вигоду у 2 тис. доларів США за надання дозволу на розміщення на території парку кафе. Цей заклад також мав використовуватися як «пункт незламності».
 
У ході контролю за вчиненням злочину правоохоронці задокументували передачу директору парку неправомірної вигоди двома частинами. Під час одержання другої частини у сумі 1 тис. доларів США посадовця затримали.
 
Наразі затриманому повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, який прокуратурою оскаржується.
 
Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають.
 
Викрито правопорушення прокурорами спільно з УСР в м. Києві ДСР Нацполіції України та слідчими Подільського УП ГУ НП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1249