10.04.2023

Пропонував студентам за 1500 дол. США «вирішити питання» з іспитами – повідомлено про підозру асистенту кафедри медуніверситету

    

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру асистенту кафедри медичного університету за фактами замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману(шахрайства), вчиненого повторно (ч. 2 ст. 15, ч. 1, ч. 2 ст. 190 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, асистент кафедри медичного університету, представляючись особою, яка має відношення до Центру тестування Єдиного державного кваліфікаційного іспиту та зокрема тестового компоненту «КРОК», через месенджер «Telegram» надсилав смс-повідомлення студентам, які не склали іспит. Він пропонував їм «вирішити» вказане питання за грошову винагороду.
 
Вартість «послуги» складала 1500 доларів США з особи. У той же час він об'єктивно не міг та не збирався виконувати ці обіцянки.
 
Під час проведення комплексу слідчих та розшукових дій правоохоронці встановили підозрюваного та затримали його у порядку ст. 208 КПК України.
 
На цей час зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.
 
Під час досудового розслідування вживаються заходи для встановлення інших епізодів незаконної діяльності фігуранта та можливих його спільників.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Шевченківського УП ГУНП у м. Києві, оперативне супроводження СБУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 6001