18.04.2023

Незаконно заволоділа квартирою у столиці – викрито шахрайку

                                        

Шевченківською окружною прокуратурою міста Києва повідомлено про підозру уродженці Гомельської області Республіки Білорусь за фактом підроблення документів, заволодіння чужим майном та його легалізації (ч. 4 ст. 190, ч. 3, 4 ст. 358, ч. 2 ст. 209 КК України).
 
Згідно з матеріалами слідства, підозрювана разом зі спільником, обвинувальний акт відносно якого вже скеровано до суду, розробили схему незаконного заволодіння квартирою по вул. І. Клименка (колишня вул. Преображенська) у м. Києві, що належить до комунальної власності.
 
Для реалізації злочинного умислу шахраї використали підроблене свідоцтво про право власності, нібито видане Головним управлянням житлового забезпечення КМДА.
 
У подальшому, з метою прикриття протиправної діяльності зловмисники внесли квартиру до статутного капіталу підконтрольної їм юридичної особи, таким чином здійснивши заходи щодо легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.
 
Вказаними діями територіальній громаді міста Києва завдано збитків на суму понад 800 тис. гривень
 
Наразі вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
 
Раніше, окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно спільника підозрюваної, який використовуючи підробні документи заволодів двома квартирами у Шевченківському та Солом’янському районах міста Києва загальною вартістю понад 2,2 млн гривень.
 
За клопотанням окружної прокуратури на майно обвинуваченого накладено арешт з метою забезпечення конфіскації майна. Також накладено арешт на незаконно відчужені квартири.
 
Викрито протиправну діяльність прокурорами спільно зі слідчими СВ Шевченківського УП ГУНП в м. Києві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 974