22.05.2023

Судитимуть злочинну групу, яка викрала зі сховища Держспецзв’язку цінностей на майже 70 млн гривень

    

Київською міською прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно п’ятьох осіб за обвинуваченням у таємному викраденні дорогоцінних металів та ювелірних виробів зі сховища поштових відправлень ДП «Спецзвʼязок», вчиненого в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 185 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку березня 2022 року будівлю одного зі столичних відділень Держспецзв’язку було пошкоджено внаслідок ворожого обстрілу, чим скористалась група осіб з числа колишніх працівників правоохоронних органів.
 
Вказані особи таємно проникли до сховища поштових відправлень, в якому зберігались дорогоцінні метали та ювелірні вироби вартістю майже 70 млн грн, які були передані фельд’єгерській службі.
 
Користуючись умовами воєнного стану зловмисники таємно викрали вказане майно та у подальшому розпорядились ним на власний розсуд.
 
У межах досудового розслідування правоохоронці провели 15 обшуків на території міста Києва та Київської області, під час яких вилучили у фігурантів частину викрадених ювелірних виробів загальною вагою 8 кг та вартістю 10 млн грн, зброю, бойові припаси та вибухові речовини, а також готівкові кошти.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Києві.
 
Нагадуємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 1065