23.05.2023

Трьох посадовців регіональних філій Держпродспоживслужби підозрюють у закупівлі незареєстрованих ветпрепаратів на 18 млн грн

    

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру трьом керівникам регіональних філій Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у службовій недбалості та директору одного з суб’єктів господарювання у привласненні коштів (ч. 2 ст. 367, ч. 5 ст. 191 КК України).
 
За даними слідства, регіональними філіями державної служби проводилися тендери на постачання ветеринарних препаратів для діагностики губчастоподібної енцефалопатії великої рогатої худоби.
 
Директор приватного товариства, будучи переможцем ряду тендерів, розробив схему привласнення бюджетних коштів. Для цього він вносив недостовірні відомості до актів виконаних робіт щодо об’ємів та вартості поставлених препаратів.
 
Встановлено, що на момент підписання цих документів та перерахування державних коштів вказані препарати поставлені не були.
 
Керівники регіональних філій Державної служби України, у свою чергу, через неналежне виконання своїх службових обов’язків придбали ветеринарні препарати без відповідної державної реєстрації.
 
Згідно висновку судового-економічної експертизи сума завданих державі збитків становить 18 млн грн.
 
Слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими Печерського УП ГУ НП в м. Києві за оперативного супроводу ГУ контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму Департаменту захисту національної державності СБУ.
 
Примітка: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Київської міської прокуратури

кількість переглядів: 876