03.09.2013

У Києві близько 60 паркувальних майданчиків працюють з грубими порушеннями

Внаслідок функціонування нелегальних парковок бюджет столиці щомісяця недотримує майже 17 млн гривень податків.
Про це повідомив начальник управління прокуратури Києва Назар Константинов.
За його словами, перевірка, проведена столичною прокуратурою із залученням контролюючих органів, засвідчила численні порушення в діяльності суб’єктів господарювання, які працюють у сфері надання послуг з паркування.
Так, у порушення умов договорів, укладених з КП «Київтранспарксервіс» щодо експлуатації паркувальних майданчиків, комерційні структури самовільно збільшують кількість машиномісць, а також перевищують затверджений тариф на паркування.
Більш того, деякі суб’єкти господарювання навіть після розірвання договорів з комунальним підприємством продовжують нелегально експлуатувати паркувальні майданчики та отримувати за це плату.
«Загалом же, як показали результати перевірки, на території столиці нелегально або з порушеннями законодавства діють близько 60 паркувальних майданчиків, прибутки від яких (а це майже 17 млн гривень щомісяця) осідають на рахунках комерційних структур, а не спрямовуються на розвиток інфраструктури міста», - наголосив Н. Константинов.
Крім того, за його словами, наразі у судовому порядку будуть розглянуті усі порушення, виявлені під час перевірок.
«Тобто правомірність діяльності як державного підприємства, так і приватних структур розглядатиме суд. І ті власники нелегальних парковок, які сьогодні вдаються до провокацій та намагаються у такий спосіб підбурювати громадськість, власне, прагнуть уникнути відповідальності», - додав він.
Н. Константинов також зазначив, що, ані під тиском провокацій, ані під тиском так званих захисників нелегальних паркомісць, прокуратура не має наміру відступати від правомірного шляху вирішення ситуації, що склалася.
«Проблема нелегальних парковок ніколи не втрачає актуальності у столиці. І справа не лише у тому, що у такий спосіб відмиваються державні кошти, але й у тому, що нелегальні стоянки поблизу парків, дитячих садків, шкіл, місць відпочинку наражають на небезпеку дітей і дорослих. Тому тут не може бути жодних компромісів, окрім усунення виявлених порушень», - зауважив Н. Константинов.
Довідково:
Захищаючи законні інтереси територіальної громади прокуратура Києва вже пред’явила до суду 17 позовів щодо розірвання договорів між КП «Київтранспарксервіс» та суб’єктами господарювання, які експлуатують паркувальні майданчики без належних правових підстав.

Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3066