14.12.2017

Столична прокуратура в апеляції відстояла повернення громаді земельної ділянки на Подолі

    

Прокуратура міста Києва у суді апеляційної інстанції відстояла повернення у комунальну власність земельної ділянки на проспекті Мінському у Подільському районі столиці площею 0,14 га та вартістю понад 2,5 млн гривень, на якій підприємець незаконно облаштував ресторан.
 
Як вже повідомлялося, підприємець без жодних правовстановлюючих документів використовував вказану ділянку під розміщення самовільно збудованої будівлі - закладу громадського харчування.
 
Рішенням Господарського суду міста Києва від 07.09.2017, який задовольнив позовні вимоги прокуратури, спірна ділянка була повернута у користування громади з вимогою приведення її у придатний для використання стан шляхом звільнення від будівель та споруд.
 
Не погоджуючись з таким рішенням суду, підприємець звернувся з апеляційною скаргою до Київського апеляційного господарського суду. Втім апеляційний суд, погодившись з доводами столичної прокуратури про наявність підстав для повернення громаді міста спірної ділянки, відмовив у задоволені апеляційної скарги та залишив рішення суду першої інстанції без змін.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 3597