23.02.2018

Прокуратура повідомила про підозру колишньому ліквідатору «Київського радіозаводу», який під час продажу нерухомого майна держпідприємства завдав державі збитків на 48,3 млн гривень

    

Київською місцевою прокуратурою №4 повідомлено про підозру колишньому ліквідатору Державного підприємства «Виробниче об’єднання «Київський радіозавод», який зловживаючи своїм службовим становищем, спричинив збитки державі у розмірі 48,3 млн грн.
 
Так, упродовж 2016 року арбітражний керуючий, якого призначили ліквідатором вказаного держпідприємства, здійснив незаконний продаж 14 об’єктів нерухомого майна (нежитлових будівель та приміщень), які належали «ВО «Київський  радіозавод», за ціною, заниженою у 5 і більше разів.
 
Згідно з висновками судово-економічної експертизи внаслідок вказаних протиправних дій ліквідатора майновим інтересам держави завдано збитків на суму понад 45,6 млн гривень.
 
Крім того, як установлено слідством, частину коштів, отриманих від реалізації вказаної нерухомості у сумі 2,7 млн гривень, арбітражний керуючий безпідставно перерахував на рахунки низки приватних підприємств, перед якими «ВО «Київський  радіозавод» не мало жодних фінансових зобов’язань.
 
За результатами розслідування Київською місцевою прокуратурою №4 вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 та ч.3 ст. 365-2 КК України.
 
На даний час вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.
 
Також за клопотанням прокуратури судом накладено арешт на нежитлові будівлі та приміщення, які були незаконно реалізовані ліквідатором. Досудове слідство у кримінальному провадженні триває.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5397