19.03.2018

Завдяки прокуратурі столичний кінотеатр «Тампере» реально повернуто місту

    

Київською місцевою прокуратурою №9 забезпечено реальне виконання рішення суду про повернення столичній громаді цілісний майновий комплекс «Кінотеатр «Тампере», розташований на вул. Героїв Севастополя у місті Києві.
 
Як вже повідомлялось, наприкінці 2013 року право власності на комплекс кінотеатру загальною площею понад 2000 м² було зареєстровано за приватним товариством в обхід встановленої законодавством приватизаційної процедури для об’єктів культури.
 
Крім того, було встановлено, що Київська міська рада взагалі не приймала жодного рішення про відчуження вказаного цілісного майнового комплексу «Кінотеатр «Тампере».
 
Враховуючи виявлені порушення, місцева прокуратура заявила позов про визнання недійсним свідоцтва про право власності комерційної структури на вказаний об’єкт нерухомості та визнання права власності за територіальною громадою міста Києва,  який  22 лютого 2018 року судом апеляційної інстанції задоволено у повному обсязі.
 
Наразі вказане рішення виконано, а право власності на даний цілісний майновий комплекс зареєстровано за територіальною громадою міста.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4962