20.03.2018

У Києві під час отримання хабара у 165 тис. гривень затримано керівника структурного підрозділу столичного КП «Київпастранс»

    

У вівторок, 20 березня 2018 року, Київською місцевою прокуратурою № 2 у скоординованій співпраці з працівниками Дарницького управління поліції ГУНП у м. Києві викрито злочинні дії начальника одного зі структурних підрозділів комунального підприємства «Київпастранс», який вимагав та отримав від представника приватного підприємства неправомірну вигоду в сумі 165 тис. грн.
 
Вказані кошти посадовець вимагав за вжиття заходів із повернення належного комерційній структурі майна та виконання власних боргових зобов’язань.
 
Зазначену особу затримано в порядку ст. 208 КПК України на її робочому місці безпосередньо під час перерахування обумовленої суми коштів, які оглянуто в ході огляду місця події.
 
На цей час затриманому готуються повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України) та клопотання про обрання запобіжного заходу.
 
Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5330