17.04.2018

За втручання столичної прокуратури скасовано рішення суду, яке дозволило іноземцю узаконити право власності на самочинно збудовану висотку у Києві

     

 

За принципової позиції прокуратури міста Києва в суді апеляційної інстанції скасовано незаконне рішення Солом’янського райсуду столиці, який визнав за громадянином В’єтнаму право власності на багатоповерховий житловий будинок, збудований всупереч Генеральному плану міста Києва.
 
Як вже повідомлялось, у липні 2017 року прокуратура звернулася до районного суду із позовом, у якому вимагала зобов’язати іноземного громадянина за власний рахунок знести зайві поверхи у будинку по вул. Нововокзальній у Солом’янському районі, які останній збудував в порушення вимог Генерального плану міста Києва та земельного законодавства. Зауважимо, що на момент останньої перевірки контролюючим органом забудовник звів понад 9 поверхів, у той час як за законом має бути не більше чотирьох.
 
Водночас, не дочекавшись прийняття рішення у цій справі, інший суддя Солом’янського районного суду міста Києва ухвалив рішення про визнання за іноземцем права власності на весь будинок, у тому числі на 243 квартири у ньому. Таким чином фактично узаконивши завищену поверховість цієї новобудови.
 
Категорично не погоджуючись з позицією районного суду та враховуючи можливе порушення інтересів майбутніх власників квартир, столична прокуратура оскаржила вказане рішення в суді апеляційної інстанції.
 
На сьогодні, постановою Апеляційного суду м. Києва апеляційну скаргу прокуратури міста Києва задоволено та скасовано незаконне рішення суду першої інстанції.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва
 

кількість переглядів: 4699