28.04.2018

Прокуратура міста Києва відсудила на користь столичної громади приміщення фонтану на Хрещатику

    

Столична прокуратура у судовому порядку домоглась поновлення прав територіальної громади та повернення з незаконного володіння приміщень фонтану на вул. Хрещатик, 25.
 
Технічні приміщення фонтану «Хрещатик» площею близько 200 кв.м та вартістю понад 3,4 млн. грн, які є комунальною власністю, у 2009 році рішенням Бориспільського міськрайонного суду Київської області були незаконно відчужені на користь приватної фірми та у подальшому неодноразово перепродані.
 
При цьому дійсний власник цього майна – територіальна громада м. Києва в особі Київради, рішень щодо відчуження або приватизацію цієї нерухомості не приймала, відтак право власності громади на спірні приміщення не припинялось.
 
У зв’язку з цим, органи прокуратури міста Києва у грудні 2017 року звернулися до господарського суду м. Києва з вимогою витребувати допоміжні приміщення з незаконного володіння.
 
Суд погодився з доводами прокурора щодо незаконного вибуття  вказаної нерухомості з комунальної власності та своїм рішенням від 26.04.2018 задовольнив позов прокуратури у повному обсязі.
 
Крім того, за фактом незаконної оборудки з комунальним майно триває досудове слідство за ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство).
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5316