06.06.2018

За сприяння прокуратури з незаконної оренди повернуто землю на вул. Сирецькій вартістю понад 4 млн гривень

    

Прокуратура міста Києва через суд домоглася повернення з незаконної оренди у комунальну власність земельної ділянки площею 0,1540 га вартістю понад 4 млн гривень, що розташована на вул. Сирецькій,33 у Подільському районі м. Києва
 
Встановлено, що Київською міською радою у порушення вимог земельного та містобудівного законодавства, зокрема без проведення земельних торгів та без внесення змін до Генерального плану м. Києва, було прийнято рішення про передачу ТОВ «ВТП ЛАНГОРА» у довгострокову оренду на 10 років вказану земельну ділянку для обслуговування та експлуатації об’єктів дорожнього сервісу зі знесенням, в межах червоних ліній, будівель і споруд та влаштування в’їздів, виїздів.
 
Своє рішення міськрада обґрунтувала переходом до товариства права власності на нерухоме майно загальною площею 68,4 м².
 
Водночас, Київрада надала приватній структурі в оренду ділянку площею, яка у 22 рази перевищує площу нерухомого майна, яке на ній розташоване.
 
Господарський суд міста Києва погодився з доводами прокурора про те, що площа виділеної земельної ділянки є неспівмірною з площею розташованого на ній об’єкту. І відтак визнав обґрунтованими підстави для визнання незаконним та скасування рішення Київради, визнання недійсним договору оренди та визнання відсутності права користування земельною ділянкою у приватного товариства.
 
31.05.2018 позов прокуратури задоволено в повному обсязі.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4930