31.08.2018

Директору столичної ДЮСШ та підряднику оголошено підозри за фактом розкрадання 9 млн гривень, виділених на ремонт футбольних полів

   

За результатами спільної співпраці Київської місцевої прокуратури №2 та Дарницького УП ГУНП у м. Києві директору дитячо-юнацької спортивної школи та підряднику повідомлено про підозру за фактами розтрати та привласнення бюджетних коштів, а також службового підроблення.
 
Досудовим розслідуванням установлено, що упродовж грудня 2017 року директором однієї з дитячих спортивних шкіл, розташованих у Дарницькому районі столиці, були підписані акти приймання виконаних робіт з проведення капітального ремонту футбольних полів.
 
Вказані роботи були повністю оплачені зі столичного бюджету. Однак, як з’ясувалось, значний обсяг робіт не був виконаний взагалі.
 
Розмір збитків, нанесених столичному бюджету, складає понад 9 млн. гривень.
 
На підставі зібраних доказів директору ДЮСШ та директору підрядної організації оголошено підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України, а саме у розтраті та привласненні бюджетних коштів в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем та службовому підробленні.
 
До суду скеровані клопотання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та накладення арешту на майно підозрюваних з метою відшкодування завданих збитків.
 
В межах слідства встановлюється причетність інших осіб до вчинення вказаних кримінальних правопорушень.
 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5261