03.09.2018

Затримано зловмисника, який обікрав понад півтора десятка шкіл та дитячих садків на території Солом'янського району столиці

     

Київською місцевою прокуратурою № 9 повідомлено про підозру 39-річному чоловіку, який упродовж року вчинив серію крадіжок з приміщень шкіл та дитячих садків у Києві.
 
Установлено, що 13.06.2018 року зловмисник шляхом зламу дверей проник до приміщення школи №310, розташованої по бульвару Вацвела Гавела у Солом'янському районі, звідки викрав ноутбук та мультимедійний проектор.
 
У ході проведення оперативно-розшукових заходів крадія вдалося встановити. За місцем мешкання останнього працівники поліції виявили речі,  викрадені з школи №310, а також багато іншого майна, викраденого з приміщень інших шкіл та дитячих садків. 
 
Чоловік зізнався, що крім вказаної школи, упродовж року обікрав ще 16 дитячих навчальних закладів, розташованих на території Солом’янського району м. Києва. Частину викраденого він зберігав за місцем проживання, решту здав в ломбард.  У подальшому в ході проведення слідчих дій встановлено та витребувано інформацію з ломбарду, якою підтверджуються покази 39-річного крадія.
 
Наразі злочинцю повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 185 КК України (вчинення крадіжки, поєднаної з проникненням у житло чи інше приміщення) та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Також місцевою прокуратурою вирішується питання про оголошення зловмиснику про підозру за ще 16 епізодами злочинної діяльності. За вчинене йому загрожує до 6 років позбавлення волі. 
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 5434