13.09.2018

Жорстокого вбивцю літньої киянки засуджено до 15 років позбавлення волі

    

Прокурори Київської місцевої прокуратури №2 довели у суді вину 47-річного чоловіка, який з метою власної наживи вчинив зухвале вбивство літньої жінки у Дарницькому районі міста Києва.
 
Так, вранці 04 серпня 2016 року в квартирі житлового будинку по вул. Санаторній знайшли мертвою її 69-річну господарку з явними слідами насильницької смерті. В квартирі також знаходився син померлої, інвалід І групи, який не зміг пояснити обставини події, однак згадав, що напередодні до матері приходив її знайомий.
 
Завдяки оперативній та злагодженій роботі працівників поліції та прокуратури особу цього чоловіка вдалося встановити. Ним виявився уродженець Донецької області, неодноразово судимий за тяжкі та особливо тяжкі злочини.
 
Зловмисник познайомився з потерпілою незадовго до вбивства. Аби втертися їй у довіру, чоловік пообіцяв жінці працевлаштувати її хворого сина, а потім, щоб закріпити дружні стосунки, напросився у гості. Там зловмисник раптово накинувся на жінку та наніс їй чисельні удари праскою по голові та різним частинам тіла. Після цього чоловік задушив свою жертву, зняв з її тіла ювелірні прикраси та втік з місця злочину.
 
Прокурором у суді вину обвинуваченого доведено повністю. Вироком суду його визнано винним за ч. 1 ст. 115 та ч. 2 ст. 185 КК України та засуджено до 15 років позбавлення волі. Обраний зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою суд залишив без змін до набрання вироком законної сили.
 
Прес-служба прокуратури міста Києва

кількість переглядів: 4806